Hallo!Dit ben ik

Over mij

Hallo, ik ben Juhana Patelski. Ik hou van dieren, natuur, tekenen, fotografie en filosoferen. Ik wil graag met tekenen en fotografie in de weer samen met vele filosofische dingen. Het liefst maak ik ook games waar mensen zelf het verhaal meemaken in plaats van het lezen. Dit gaat dan samen met animatie films en fotografie.

Fotografie

Toen ik met fotografie begon, dacht ik altijd, ik wil graag de mooie wereld vast leggen. Maar niet zomaar gewoon ‘de wereld’. Het moet een verhaal hebben. In een keer weten waar het omgaat in een foto. Wat denk de omgeving, het dier, het voorwerp, of de mens. Hoe voel ik me? Wat wil ik doen? Mijn interesse lag eigenlijk nog altijd in wildlife, natuur en dier. Ik voel zoveel emotie in de wortels van waar wij oorspronkelijk geschapen zijn. Je voelt de geschiedenis in een boom of plek in de natuur. Ik begon fotografie in die richting. Omdat mensen graag ook menselijke dingen willen zien, probeer ik hetzelfde te vinden in die richting. Ik hou van verhaal. Ik zoek daar altijd naar. Je ziet het ook vooral in de blik van iemand. Vooral wanneer ze zich ook op iets anders richten, of dromen. Je legt het voorwerp, dier, persoon, of omgeving, wanneer het droomt of in zijn gedachten zit. Ik hou van een foto! Je kunt altijd naar kijken, het gaat niet weg. Het blijft. Je kunt het op je muur hangen en het observeren. En je ontdekt zoveel in zo een foto. Je kunt ook je eigen verhaal erin vinden en ervan maken.

Illustratie

Dit is hetzelfde als met fotografie, maar dan doe je het via een potlood. Er komt veel gevoel bij kijken. Dat gevoel komt in je penseel en dan teken je het. Ik hou van tekenen en van fotografie even veel. Ookal was ik veel eerder begonnen met tekenen, dan met fotografie, het heeft hetzelfde focus en gevoel voor mij. Ik kan verhaal maken met allebei. Ik wil moralen, avontuur en emotie inbrengen op mensen. Ze iets leren. Ik wil gevoel uit mensen halen dat in een tekening/illustratie/animatie zit. Omdat mensen niet veel gevoel voor dier en natuur hebben, wil ik ze de schoonheid, emotie en geschiedenis leren van natuur. Ik begon al als klein af aan met dieren. Dieren waren mijn leven. Ik zag niks in mensen. Nu doe ik allebei. Maar mijn interesse ligt nog steeds meestal bij dieren, dus ik maak hybrid mens-dier tekeningen.